Λίγα λόγια για εμένα

Η Δρ. Μαρία Καραμπόλα είναι διαιτολόγος. Σπούδασε στο Ηνωμένο Βασίλειο και φοίτησε στο πανεπιστήμιο του Surrey για τις προπτυχιακές της σπουδές στο τμήμα διατροφής. Συνέχισε το μεταπτυχιακό της στο Πανεπιστήμιο του Bristol με ειδίκευση εκτός από τη διατροφή και στη φυσική δραστηριότητα. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα απασχολήθηκε σε ερευνητικά προγράμματα ως συνεργάτης της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ.

Είναι κάτοχος διδακτορικού τίτλου της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ.

Ασχολείται με την κλινική-θεραπευτική-προληπτική διατροφή για όλα τα νοσήματα όπως καρκίνος, προβλήματα υγείας που σχετίζονται με την καρδιά, γυναικολογικά, προβλήματα πεπτικού, αρθρίτιδες, νευρολογικά, δερματολογικά και γενικότερα συνεργάζεται με όλες τις ιατρικές ειδικότητες. Στην κλινική και θεραπευτική διατροφή δίνονται εξατομικευμένα προγράμματα, με σκοπό οι δείκτες υγείας που επηρεάζονται από το εκάστοτε νόσημα να είναι στο εύρος των φυσιολογικών τιμών, πχ. Σακχαρώδης διαβήτης, ουρικό οξύ, υπέρταση κτλ. Επίσης, με τα εξατομικευμένα προγράμματα διατροφής μειώνονται και οι πιθανότητες υποτροπής σοβαρών νοσημάτων πχ. καρκίνος του μαστού, καρδιαγγειακά νοσήματα και αυξάνονται οι πιθανότητες διατήρησης της σταθεροποίησης της νόσου. Άλλο ένα αντικείμενο με ιδιαίτερο επιστημονικό ενδιαφέρον είναι η προληπτική διατροφή. Αυτό το είδος διατροφής εστιάζει στη μείωση της πιθανότητας να αναπτύξει κανείς κάποιο νόσημα, όπως σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2, καρκίνο, καρδιαγγειακά νοσήματα, παχυσαρκία κτλ. Η προληπτική διατροφή συνιστάται για όλους, κυρίως όμως στα άτομα των οποίων κάποιο μέλος της οικογένειας έχει διαγνωσθεί με κάποιο νόσημα.

Η Δρ. Καραμπόλα έχει εξειδίκευση στα πεδία διατροφής και καρκίνου, καρδιάς, για λόγους αισθητικής, μεταβολισμού λίπους, γονίδια. Επίσης η αγάπη της για τα παιδιά και το μεταβολισμό λίπους ήταν που την ώθησαν να εξειδικευθεί και στο αντικείμενο της παιδικής παχυσαρκίας.

Η Δρ. Καραμπόλα ασχολείται με εξατομικευμένα προγράμματα διατροφής που καλύπτουν όλες σας τις ανάγκες με κορωνίδα της εξατομίκευσης τα προγράμματα της διατροφής ανάλογα με τα γονίδιά σας!

Τέλος, η Δρ. Καραμπόλα ασχολείται και με την διατροφή για αισθητικούς λόγους. Σε αυτήν την κατηγορία εμπίπτουν κυρίως οι δίαιτες με σκοπό την απώλεια των περιττών κιλών με άμεσο σκοπό τον μεταβολισμό λίπους. Άλλα πεδία είναι η μείωση της κυτταρίτιδας, η ενυδάτωση του σώματος και του δέρματος, η βελτίωση της όψης και της ελαστικότητας του δέρματος.

Αξίζει να αναφέρουμε πως η Δρ. Καραμπόλα αναλαμβάνει από νήπια εως υπερήλικες όσον αφορά την ηλικία των περιστατικών της.

Επίσης, αξίζει να τονίσουμε πως η Δρ. Καραμπόλα προσφέρει την ανάλυση σύστασης σώματος και ελέγχει το ποσοστό λίπους τμηματικά στο σώμα καθώς και άλλα συστατικά του.

Η παρακολούθηση μπορεί να γίνει δια ζώσης στο γραφείο ή και διαδικτυακά με όποιον τρόπο εξυπηρετείται ο καθένας : τηλέφωνο, skype, messenger, mail, viber κτλ.

Ιδιωτεύει από το 2008. Συνεργάστηκε με ιδιωτικά σχολεία, παιδικούς σταθμούς και μονάδες catering για τη σύνταξη σιτηρεσίου για νήπια και παιδιά. Επίσης συνεργάστηκε με γιατρούς ιδιωτικών κλινικών όπου και απασχολήθηκε. Έχει δημοσιεύσει άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Συμμετείχε σε επιστημονικά συνέδρια ως ομιλήτρια. Επίσης, ανταποκρίθηκε σε προσκλήσεις συλλόγων και μέσων μαζικής ενημέρωσης (τηλεόραση, ραδιόφωνο, περιοδικά) για θέματα γενικού και ειδικού ενδιαφέροντος.

Η αγάπη για το αντικείμενο της διατροφής, οι μυρωδιές και οι γεύσεις των τροφίμων, το ερευνητικό καθώς και το επιστημονικό ενδιαφέρον που έχουν για την Δρ. Καραμπόλα την ώθησαν να ασχοληθεί με αυτό το πεδίο με απώτερο σκοπό την προαγωγή υγείας και της ποιότητας ζωής!

Ελάτε να γνωρίσετε τη δύναμη της εξατομικευμένης διατροφής!