Οφέλη στην υγεία από την κατανάλωση των ροδάκινων!

“10 Διατροφικά Tips για την Επιβίωση σε Περιόδους Καύσωνα”
July 30, 2024
Προβολή όλων

Λίγες θερμίδες όλη η γεύση!!!

 

Εισαγωγή:

Τα ροδάκινα πλούσια σε άρωμα αλλά και γλύκα αποτελώντας ένα από τα αγαπημένα μας καλοκαιρινά  φρούτα σε παγκόσμιο επίπεδο. Ως διαιτολόγος τα προτείνω συχνά στους διαιτώμενούς μου όχι μόνο για την υπέροχη γεύση τους αλλά και για την θρεπτική τους αξία.

 

Μερικά από τα οφέλη για την υγεία από την κατανάλωση των ροδάκινων:

  1. Διαχείριση βάρους: Μας βοηθούν όχι μόνο να διατηρήσουμε το βάρος μας σταθερό αλλά και να το ελαττώσουμε γιατί έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες και λίγες θερμίδες .
  2. Ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα: Η πλούσια περιεκτικότητά τους σε βιταμίνη C  βοηθά στην καλύτερη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος και την ενίσχυσή του ώστε να παραμένουμε υγιής.
  3. Καλύτερη καρδιακή λειτουργία: Η υψηλή περιεκτικότητα σε κάλιο και φυτικές ίνες βοηθούν στη μείωση της αρτηριακής πίεσης και της χοληστερόλης. Το αποτέλεσμα είναι η μείωση της εμφάνισης των καρδιαγγειακών παθήσεων.
  4. Βελτίωση της λειτουργίας του πεπτικού συστήματος: Η υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες βοηθά την πέψη και προλαμβάνει τη δυσκοιλιότητα.
  5. Υγεία του δέρματος: το ροδάκινο είναι πλούσιο σε βιταμίνες και αντιοξειδωτικά με αποτέλεσμα να συμβάλλει στη λάμψη του δέρματος. Επίσης, η πλούσια περιεκτικότητα σε βιταμίνη C βοηθά το δέρμα να παράγει περισσότερο κολλαγόνο βελτιώνοντας την ελαστικότητά του.

 

Δρ. Μαρία Ι. Καραμπόλα